Laikojen lintumestaruushaukut Taivalkoskella 9.9.2000

Historian ensimmäiset Laikojen linnunhaukun mestaruuskilpailut pidettiin Taivalkosken maastoissa 9.92000. Kokeen järjestäjänä toimi Taivalkosken Kennelkerho ja ylituomarina Kalevi Hirvonen. Edellisen illan ja yön raivonnut syksyn ensimmäinen myrsky ja kaatosade olivat vähällä pilata kilpailun, mutta maastoon lähdettiin tuulen hiljalleen tyyntyessä ja jatkuvan sateen muuttuessa ravakoiksi kuurosateiksi. Myös alkava ruska vaikutti lintujen halukkuuteen istua puissa haukuttavana, mutta koesarka avattiin tälläkin osa-alueella ja laikat saivat ensimmäisen linnunhaukun mestarin.
Veljekset SUOJARANNAN PENNU ja SUOJARANNAN ZSAIKA ottivat kaksoisvoiton kennelillemme tästä historiallisesta kilpailusta.
SUOJARANNAN PII tuli kilpailussa neljänneksi ja METSÄKORVEN TIITU kuudenneksi.
.

LINTUMESTARI 2000 SUOJARANNAN PENNU
(Om. Matti Vaara, Rovaniemi) AVO3 48pist.
2. SUOJARANNAN ZSAIKA
(Om. Jouko Hanhela, Posio) AVO3 45pist.
Koiran ohjaajana toimi Ilkka Hanhela.
Laikojen linnunhaukkukokeiden "isä"
Jouko Hanhela


PENNU ja ZSAIKA ovat siis veljeksiä, mutta eri pentueesta. Emänä niillä on noutaja spesialistimme Suojarannan Kata (Aljo Petrus & Baltic)
ja isänä  aikoinaan Etelä-Posion paras hirvenhaukkuja Aljo Sever (Aljo Paikal & Värtön Venla). Severi tuli kuuluisaksi aikoinaan yli vuorokaudenkin kestäneistä hirvityöskentelyistä. Pennu on väriltään valkea ruskeilla merkkeillä ja Zsaika valkea mustilla merkkeillä. Molemmat koirat haukkuvat myös hirveä sekä luonnonkarhua. Näyttelystä niillä on molemmilla arvosana "Erittäin hyvä" eli ykkönen. Pennun näyttelytulos on lisäksi rodun päänäyttelystä saatu. Zsaikalla nykyisin myös Hirvi AVO1 sekä serti näyttelystä.


Kuva Palkinto pöydästä
Palaa edelliselle sivulle